Naturlig lyx

Naturlig Lyx

Det finns många sätt att unna sig lyx. Att sträcka ut sig mellan nytvättade släta lakan är ett av dem. Att sticka armarna i en mjuk tröja som omsluter kroppen är ett annat.

Ja, sätten är många för den som älskar lite lyx i vardagen.

 

Med lyocell får man naturlig lyx. Den är inte konstgjort och tillkrånglad, utan lika naturlig som de träd som materialet kommer ifrån. Tänk tallskog, sommarängar och svensk natur. Lyocell kommer från träden. De krävs inga stora åkrar för att driva upp dem, ingen konstbevattning eller märkliga kemikalier.

 

Och vad kan vara mer naturlig lyx än det?

Att materialet sedan kan jämställas med både siden och linne vad gäller hur behagligt det är mot huden gör det inte mindre lyxigt. Detta är helt enkelt elegans fast på ett djupare plan.

 

Så vad är naturlig lyx? Att bära ett par vida härliga byxor av lyocell eller att sitta vid foten av trädet varifrån de kommer? Själva lyxen kommer sig kanske främst av att vi får något från naturen och ger tillbaka i form av mindre utsläpp och skonsammare tillverkningsmetoder. Dessutom är tyget följsamt och behagligt. Och allt detta sammantaget känns som den högsta formen av naturlig lyx.