Naturligt mjuk

Naturligt Mjuk

Alla veta hur det känns. Det mjuka. Av vatten, varm sand, det trygga och ursprungliga. Lyocell befinner sig där, i gränslandet mellan det estetiska och det praktiska, det alltid omslutande och det bortflyende

Bekvämt som bomull, och naturligare än viskos. Men nej, lyocell är inget av det. Det är något unikt. Det står alldeles för sig själv, som ensam vinnare. För i tygernas värld är lyocell värdig guldplatsen.

 

Materialet omgärdas av en naturligt mjuk känsla. Det passar till såväl kläder som textilier. Gärna i naturgrått, naturvitt och beige. Inte för att man måste slopa färgklickarna, men för att få ögat att vila en stund.

Ja, lyocell är ett naturligt mjukt material. Använd det i en enkel t-shirt, eller bädda barnens sängar med det. Vilket du än väljer blir känslan densamma. Det behagfullt vackert, och så mjukt att du tappar känslan för vad gränsen mellan dig och tyget går.

 

Och det är väl just så vi vill att våra kläder ska vara. Följsamma. Nästan som en del av oss. En yttre mjuk skyddande hud. Oavsett om det är för att skydda oss mot isande kyla eller brännande sol, så är lyocell det lenande höljet. Så naturligt mjukt att man nästan inte märker att det finns där.