Naturligt uppfriskande

Naturligt Uppfriskande

Det är inte enbart för naturen som lyocell är naturligt uppfriskande. Visst, det krävs mindre vatten för att tillverka tyget. Och det smutsar inte ner det vatten som finns. Men det är också uppfriskande för den som bär tyget mot kroppen.

Lyocell har lånat både utseende och funktion från gamla välkända material som bomull och viskos. Men den överträffar båda dessa material på ganska sätt.

 

Förutom just framställningsmetoden är det också tygets egenskaper som höjer dem ett snäpp högre än sina systertyger.

  • Materialet andas bättre. Det släpper igenom luft mer effektivt. Detta gör det mjukare och mer behagligt mot huden. Det känns både svalare och mer värmande, beroende på den omgivande temperaturen.

 

  • Transporterar bort fukt. Du svettas inte mindre i en lyocell, men fukten ges inte samma utrymme att stanna kvar. Därmed fyller tyget sin funktion bättre, och det både skyddar och värmer bättre. Därtill blir bakterietillväxten mindre då dessa trivs i en fuktig miljö. Även huden mår bättre, och löper mindre risk att drabbas av allergier och utslag.

 

  • Lyocell är slitstarkt. Det är tåligare än bomull och passar därför utmärkt till barnkläder. Dessutom är det både elastiskt och mjukt. En t-shirt eller ett linne av lyocell under joggingturen känns många gånger mer naturligt och därmed bekvämare än många andra av de syntetiska funktionsmaterialen.

 

 

Så med dessa egenskaper i bagaget är lyocell minst sagt naturligt uppfriskande!